Het ringrecord van Honda is niet op eerlijke wijze behaald, zo lijkt het.

Hello Carmrades!! Afgelopen week was het zover, Honda kondigde aan dat ze het record van voorwielaandrijvers op de Nordschleife van de Nürburgring hebben verbroken. Uiteraard is het een heel erg knappe tijd. Sowieso, alles onder de acht minuten is echt serieus snel.

Afgelopen week trokken we aan de bel door te stellen dat Honda toch wel een klein beetje keihard vals heeft gespeeld. Niet dat er een Australische wedstrijdleider was (die zijn vaak pro-Honda), maar omdat ze gebruik hebben gemaakt van een speciaal lichtgewicht model (dat nog niet beschikbaar is) en op speciale semi-slicks die je niet bij Honda kan bestellen. Voor de Michelin Pilot Sport 2 cup-banden moet je namelijk naar de bandenspecialist. Tot zover was alles bekend.

Truukjes Honda ringrecord
Nu kun je dat verdedigen. Veel fabrikanten passen dit soort truukjes toe. Maar wat blijkt, er is veel meer aan de hand. Dat blijkt uit een recente video van niemand minder dan Misha Charoudin. Deze Ringridder en internet-persoonlijkheid met een lichte voorkeur voor overstuur analyseert wel vaker de rondetijden die op de Nürburgring worden gereden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *